© Istock

Så lätt undviker du blåsor

Hatar du också att få skavsår och blåsor under löprundan? Med detta enkla och billiga trick slipper du dem för alltid!

26 juli 2017 av Jesper U. Larsen

En liten smärtsam blåsa kan spoliera en hel löprunda. Men nu visar forskning att det finns en enkel och effektiv lösning på det irriterande problemet.

Innan du ska ut och springa kan du helt enkelt sätta på en s.k. kirurgtejp på de delar av foten där det finns risk att man kan få blåsor.

Skavsårsfria ultralöpare

Den tunna och hudvänliga kirurgtejpen förebygger blåsor mycket effektivt – utan att den dock eliminerar risken helt för att blåsor kan uppstå om man löper riktigt långt. Det visar en studie.

Där testade forskarna metoden på 128 löpare som deltog i ett 25 mil långt ultramarathon. Efter loppet, som pågick i sju dygn, hade bara 24 procent av de deltagare som använde kirurgtejp fått blåsor på de delar av fötterna som var tejpade. Däremod hade 63 procent fått blåsor på de delar av fötterna som inte var tejpade.

Billig tejp räcker bra

Den typ av tejp som användes i studien kallas alltså för kirurgisk tejp. Den är hudvänlig och inte så klibbig att blåsorna spricker om de nu ändå skulle uppstå.

En rulle kirurgtejp på 10 meter finns att köpa för under 30 kronor. Forskarna ljuger alltså inte när de kallar sin metod för ”extremt billig och enkel”.

Source #Clinical Journal of Sport Medicine

Få ett par suveräna vintertajts

Nu behöver du inte frysa mer när du löptränar. För bara 99:50 kr kan du just nu få ett par snygga löpartajts som är designade för att följa kroppen och utestänga kylan. På så sätt kan du njuta mer av löprundan och lägga din energi på att löpa i stället för att hålla dig varm. De svarta tajtsen är elastiska, har blixtlås vid fotlederna och sitter åt lagom hårt. Det finns reflexer ned längs sidorna på benen som gör att du syns bra i mörkret, och på ländryggen finns det en ficka med blixtlås för nycklar, kreditkort, energiprodukter eller liknande. Just nu kan du få dessa snygga tajts tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Sedan är det bara att njuta av träningen och få en kanonstart på 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många kilometer cykelpendlar du varje dag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig