© Istock

Hur behandlar man hopparknä?

Har du haft otur att få hopparknä? Här får du svar på hur du ska behandla det.

30 november 2018

Hopparknä innebär smärta i senan som går från framlårets stora muskel och ned över knäskålen.

Skadan uppstår ofta pga. att man sprungit för mycket eller att man utövat en idrott med många hopp.

Dessa aktiviteter överbelastar senan och ger smärta i den övre delen av knäskålen och precis nedanför knäskålen.

Många upplever att det gör ont i början av ett träningspass, men att smärtan klingar av gradvis. Efter en stund kommer smärtan tillbaka. För att bli besvärsfri bör man dra ned på träningen.

Det viktigaste är att undvika löpning i utförsbackar eftersom det överbelastar knät, men också idrotter med inbromsande moment bör undvikas.

Om det inte hjälper bör man vila från löpning i 6–8 veckor. Under tiden kan man cykla m.m.

När smärtan är borta är det viktigt att träna upp knät.

Få ett par suveräna vintertajts

Nu behöver du inte frysa mer när du löptränar. För bara 99:50 kr kan du just nu få ett par snygga löpartajts som är designade för att följa kroppen och utestänga kylan. På så sätt kan du njuta mer av löprundan och lägga din energi på att löpa i stället för att hålla dig varm. De svarta tajtsen är elastiska, har blixtlås vid fotlederna och sitter åt lagom hårt. Det finns reflexer ned längs sidorna på benen som gör att du syns bra i mörkret, och på ländryggen finns det en ficka med blixtlås för nycklar, kreditkort, energiprodukter eller liknande. Just nu kan du få dessa snygga tajts tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Sedan är det bara att njuta av träningen och få en kanonstart på 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: