Ska jag träna med eller utan mobil?

Min fru tycker att jag ska ta med mig mobiltelefonen när jag är ute och springer och cyklar – om jag skulle skada mig eller om hon behöver få tag i mig. Jag är däremot lite orolig för att min fristad försvinner om jag tar med mig mobilen. Vad tycker ni?

21 december 2011

Träningstid är värdefull ”egentid” då man har möjlighet att koppla av och inte behöver tänka på vardagens alla göromål och förpliktelser. Därför förstår vi att du är bekymrad över att löprundan inte längre blir någon lugn stund om du tar med dig mobilen. Din fru får heller inte underskatta den avstressande effekt som träningen ger, och vad det innebär för dig och ditt humör att få komma ut och vara för dig själv ett par gånger i veckan.

En sak som verkligen gör oss stressade är ju om vi hela tiden måste vara andra till lags och vi sällan får vara i fred. Med detta sagt kan vi mycket väl förstå att din fru inte vill vänta i ovisshet därhemma, medan du trampar runt i timmar på landsvägen på en cykel som gått sönder. Och det stämmer självklart att det är bra att kunna ringa efter hjälp och kunna svara om hon ringer och det har hänt något allvarligt hemma.

Om du inte kan ställa in mobilen så att den bara tar emot samtal från din fru, så kan du köpa ett extra SIM-kort som bara din fru kan numret till. Det sätter du i när du ska träna. Sedan ber du din fru att ringa i yttersta nödfall.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: