Två simmare i vattnet.
© iStock

Så kommer du i gång med utomhussimning

Vill du komma i gång med utomhussimning så är sommarmånaderna en perfekt tid att börja. Se våra bästa nybörjartips här och få en bra start på simningen.

6 augusti 2019 av Redaktionen

Hur blir jag bättre på att simma utomhus?

Jag vill gärna börja simträna utomhus nu när vädret tillåter det. Har ni några bra nybörjartips som jag kan använda mig av?

SVAR: Att simma i öppet vatten är perfekt som omväxling för den som plöjer fram längd efter längd i bassängen. 

Det krävs dock en del träning för att bli en bra simmare i öppet vatten, där förhållandena är annorlunda jämfört med i en simhall. Dels är vattnet mer oroligt utomhus, dels är det svårare att orientera sig. 

Ett bra tips är att simma med en kompis. Simma alltid nära land och undvik stormiga dagar. I övrigt är det bara att njuta till fullo av simningen.

Har du koll på vad en Ironman är? Vi ger dig alla svaren i denna artikel. 

Den viktigaste utrustningen

  • Badmössa: Välj en färgglad mössa så att du syns på håll. Är det kallt kan en tunn neoprenmössa skydda mot kylan. Dessa är ofta svarta, och en mössa i färg kan därför behövas utanpå.
  • Våtdräkt: Välj en simvåtdräkt som är tunnare och mer flexibel än dräkter för andra vattensporter. Våtdräkten ska sitta tajt utan att strama eller skava.
  • Simglasögon: Gör att du kan orientera dig bättre i vattnet. Lite större triatlonsimglasögon ger ökat synfält och skyddar bra mot t.ex. brännmaneter jämfört med vad mindre simglasögon gör.
  • Neoprenstrumpor: De är inget måste, men rätt bekväma att ha på sig – inte minst i början och slutet av badsäsongen.
  • Säkerhetsboj: Med en uppblåsbar säkerhetsboj på släp är det lätt för andra att se dig när du simmar i öppet vatten. Dessutom kan du använda den för att förvara mobilen och nycklarna på ett torrt ställe medan du simmar. 

Säkerhetsboj för simning i öppet vatten.

Säkerhetsbojen är en nödvändig pryl för den som simmar i öppet vatten. Bojen spänns fast runt midjan och gör att man syns bra i vattnet. 

© PR Foto

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: