Revolutionerande träningsprodukt – så utmanar du kroppen med vatten

Vill du komma igång med hemmaträningen och utmana kroppen med vatten i smarta träningsövningar? Då är Flowlifes revolutionerande träningsprodukt Flowtank perfekt!

12 maj 2021

Det som utmärker Flowlifes revolutionerande träningsprodukt Flowtank är enkelheten. Du fyller bara upp tanken med lagom mängd vatten och sen kan du träna hela kroppen.

– Övningarna kan varieras stort och blir därför aldrig tråkiga! Du kan till exempel byta ut hanteln och göra samma repetitioner med Flowtanken istället och utmana musklerna eftersom vattnet naturligt reagerar på minsta kroppsrörelse, förklarar Lucas Wasniewski, VD för Flowlife.

Därför fungerar Flowtank bra för hemmaträning

Flowtank är ett flexibelt träningsredskap som du kan använda istället för skivstång och fria vikter. Vattnet i tanken är i ständig rörelse och det gör att du inte bara tränar styrka, utan även balans.

– Det finns många träningstips på Flowlifes hemsida som visar hur du bäst kan använda din Flowtank. Vi har videoklipp där instruktörer bland annat förklarar hur du kan förbättra dina marklyft, hur du använder Flowtank för coreträning och stärker både under- och överkropp, säger Lucas Wasniewski.

Så utmanar du kroppen med vatten

Möjligheterna med Flowtank är oändliga och här kommer några exempel på övningar som du kan prova för att komma igång.

Hammer curls: 

Håll i de yttersta handtagen och curla hantlarna uppåt genom att böja armbågarna och spänna dina biceps. När Flowtanken är i brösthöjd är det dags att återgå till startposition.

Ski jumps:
Hoppa explosivt i sidled med Flowtanken i famnen, för att utmana både balans och koordination.

Swings:
Greppa tag i de bredaste handtagen på Flowtanken och ställ dig axelbrett med fötterna. Skicka med sträckta armar kraftfullt upp Flowtanken i brösthöjd och låt överkroppen följa med på vägen tillbaka.

– Alla de här träningsövningarna är exempel på vad du kan göra med din Flowtank. Höften, knäna och fötterna utmanas rejält och du stärker rygg, rumpa och tränar biceps.

Superlätt att förvara hemma

Flowtank passar utmärkt för just hemmaträning då du inte riskerar att skada golvet och den är dessutom betydligt enklare att förvara än en otymplig skivstång. Du kan dessutom ta med den ut och köra ditt träningspass utomhus!

– Det som förstås är väldigt smidigt är att du alltid kan tömma den på vatten och luft när du har tränat klart. Den väger bara ungefär ett kilogram och det gör att du kan förvara den var som helst, hur lätt som helst!

Fyll din Flowtank med härlig blå färg

Du kan fylla upp din Flowtank med 25 liter vatten som mest och det ingår även en manual och luftpump. Du får även med en härlig blå karamellfärg att färga vattnet med om du vill att den ska poppa lite extra!

– Det går såklart även bra att använda vilken karamellfärg som helst att färga vattnet, du väljer själv vilken färg du tycker är snyggast! Kanske orange? Du får också alltid 100-dagars nöjdkundgaranti när du köper valfri träningsprodukt från Flowlife!

Läs mer om Flowtank här och hur produkten fungerar

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: