© Colourbox

Varför varierar pulsen?

Jag brukar använda pulsmätare när jag tränar spinning. Nu undrar jag varför pulsen inte stiger särskilt mycket vissa dagar, medan pulsen lätt kommer upp till max andra dagar. Beror det på sjukdom eller på att jag är trött?

15 november 2010

Att du har svårare att få upp pulsen vissa dagar än andra, hänger samman med kroppens försvarsmekanismer. Dessa mekanismer ska förhindra så att vi inte överanstränger oss.

Om du har sovit för lite, är sjuk, lider av vätskebrist, har tränat för hårt eller ätit för lite så att energidepåerna är uttömda, så gör kroppen allt den kan för att skydda dig när du tränar. Lyssna till din kropp och tillåt dig själv att träna med lägre puls vissa dagar.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig