Varför varierar min maxpuls?

Min maxpuls brukar ligga på 192, men under dagens löprunda steg pulsvärdet ända upp till 201. Är det fel på mig eller på pulsklockan?

16 november 2011

Lugn, det är knappast något fel på varken dig eller din klocka. Om du har gjort två maxtester nära varandra, men har fått två helt olika resultat, så har det någon annan orsak. Det kan t.ex. ha varit en högspänningsledning eller en mobiltelefon som har stört överföringen av data från pulsbandet till klockan. Felet kan också ha berott på att du inte har kunnat pressa dig maximalt.

Många har en tendens att hålla igen när det börjar ta emot, medan t.ex. elitidrottare är duktiga på att pressa sig maximalt. Utför maxtestet någonstans där du inte blir störd av elektronik, och se till att sova och äta bra inför testet.

Tänk också på att göra maxtestet i just den idrott som du brukar utöva. Skillnaden kan vara stor mellan hur högt man kan få upp pulsen när man t.ex. löper och när man cyklar. Det brukar vara lättare att få upp pulsen när kroppsvikten bärs fram.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig