© iStockphoto

Nio frågor som personer som tränar ofta får höra

Det finns mycket som personer som inte tränar har svårt att förstå. Som till exempel…

22 juli 2016 av Christian Thestrup

”Hur har du tid att träna så mycket?” Tja, hur har du tid att se så mycket på teve som du berättar om?

”Blir du aldrig trött på att träna?” Nej, nej! Jag är nämligen en slags supermänniska. Det är därför jag alltid liknar en sjörövare som har dragits med under skeppet och blivit slagen i huvudet med en död lax när jag har tränat färdigt.

”Jag fattar inte hur du orkar?” Och jag förstår inte hur du vågar stå över.

”Är det i morgon du ska löpa halvmaraton? Tror du att du kommer att vinna?” Ja, det har jag nog en stor chans att göra. Åtminstone om de andra 12 000 deltagarna blir skadade eller missar starten. Annars tror jag bara att jag kommer att njuta av loppet och pressa mig för att nå mina egna mål.

”Var du med i loppet i går? Vann du?” Ja, jag vann en banan, en vattenflaska, en billig medalj i ett snöre och den fantastiska känslan av att delta tillsammans med 12 000 andra personer som pressade sig själva och varandra för att komma i mål.

”Jag gillar att styrketräna, men jag vill bara inte se ut som Arnold Schwarzenegger.” Var bara lugn. Jag lovar att jag kommer att säga till dig om det skulle vara på väg att ske.”

”Tränar du? Det skulle man annars inte kunna tro.” Nä, det är nog därför som jag gör det...? Men tack…

”Jag springer BARA om jag måste hinna med bussen, eller om det är någon som jagar mig!” Ja, det märks tydligt.

”Jag förstår inte vad folk får ut av det. Det ser ju så tråkigt ut.” Du har rätt. Bortsett från den starka lyckokänsla som exploderar i ens kropp när man äntligen uppnår det mål man har kämpat länge för i såväl mörker som regn och kyla, så är det inget särskilt att skriva hem om.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Påverkar sommarträningen din träning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: