Sju fördelar med cykelcross

Cykelcross har länge varit populärt bland dem som älskar action och fart. Här är sju bra skäl till att prova på den tuffa och leriga sporten!

5 december 2016 av Frederik Muff Hansen

Cykelcross har länge varit ett populärt inslag i vinterträningen för riktigt seriösa landsvägscyklister. Nu har motionscyklisterna också upptäckt den robusta cykeln.

Det ökade intresset för sporten har breddat marknaden. Nuförtiden finns det crosscyklar i alla prisklasser och för alla ambitionsnivåer.

Därför är det också lätt att komma i gång med den roliga vintercyklingen.

Samtidigt är det en tidseffektiv träningsform där du kan pressa dig själv maximalt.

Söker du ännu tuffare utmaningar så finns det även möjlighet att testa formen i tävlings- och träningsserier i regi av cykelklubbarna.

Sju fördelar med cykelcross:

  1. Rolig, varierad konditionsträning.

  2. Håller cykelmuskulaturen i trim.

  3. Tidseffektiv och bra vinterträning.

  4. Du får frisk luft, ny energi och mer ork hela vintern.

  5. Du förbättrar balansen och cykeltekniken.

  6. Du utforskar nya områden och kan variera passen mer.

  7. Du får många roliga pass med kompisarna.

Aktiv Träning rekommenderar: Effektivt träningsset

VILL DU OCKSÅ HA starka rygg- och magmuskler? Det kan du också få. Ett av de allra bästa sätten är att använda ett maghjul. Några minuters träning varje dag stärker din bålmuskulatur, ger dig en bättre hållning och gör så att du undviker att sjunka ihop i överkroppen med ryggont som följd.

JUST NU FÅR du ett maghjul av utmärkt kvalitet tillsammans med Aktiv Träning. Maghjulet är designat med dubbla hjul, vilket ger bra stabilitet, och ergonomiska handtag med fördjupningar för fingrarna. Maghjulet ingår i vårt stora träningsset med maghjul, träningsmatta, gummiband, övningsguide och 3 nummer av Aktiv Träning för ENDAST 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto – totalt 149 kr). Läs mer om det suveräna erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är svårast med att ”leva sunt”?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig