Luta dig fram på sadeln när det går uppför

UtmaningI branta uppförsbackar är det lätt att framhjulet stegras. Reser du dig för att undvika det kan bakhjulet tappa greppet och börja slira så att du måste kliva av. Gör så härFör fram rumpan på den smalaste delen av sadeln. Pressa ned kroppen mot styret samtidigt som du drar styret till dig. Det är den optimala klättringspositionen. Därför fungerar detMed kroppstyngden på bakhjulet så behåller däcket greppet. Men eftersom du har mest tyngd på framhjulet stegras inte cykeln och du kan styra normalt.

23 juni 2011

Utmaning I branta uppförsbackar är det lätt att framhjulet stegras. Reser du dig för att undvika det kan bakhjulet tappa greppet och börja slira så att du måste kliva av.

Gör så här För fram rumpan på den smalaste delen av sadeln. Pressa ned kroppen mot styret samtidigt som du drar styret till dig. Det är den optimala klättringspositionen.

Därför fungerar det Med kroppstyngden på bakhjulet så behåller däcket greppet. Men eftersom du har mest tyngd på framhjulet stegras inte cykeln och du kan styra normalt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: