Gör dig bred med armarna

UtmaningNär stenar, rötter och gropar ger en massa stötar mot cykeln så gäller det att dämpa skakningarna för att man inte ska köra omkull. Gör så härI tuff terräng så ställer du dig självklart upp, men om det blir riktigt skakigt så är det bra att böja armbågarna extra mycket och göra sig så bred som möjligt. Vinkla därför ut armbågarna. Därför fungerar det

23 juni 2011

Utmaning När stenar, rötter och gropar ger en massa stötar mot cykeln så gäller det att dämpa skakningarna för att man inte ska köra omkull.

Gör så här I tuff terräng så ställer du dig självklart upp, men om det blir riktigt skakigt så är det bra att böja armbågarna extra mycket och göra sig så bred som möjligt. Vinkla därför ut armbågarna.

Därför fungerar det Om du vinklar ut armbågarna får du kontroll över styret och det är inte lika stor risk att sladda med framhjulet. Armarna fungerar dessutom som stötdämpare och i kombination med att du böjer lätt på knäna så kan du dämpa de kraftigaste stötarna. Överkroppen hamnar automatiskt närmare styret, men det gör ingenting så länge du inte når ända fram till styret.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: