Använd frambromsen mer

UtmaningDet är lätt att sladda med bakhjulet. Det händer oftast i branta utförsbackar eller om man bromsar kraftigt när farten är hög. Gör så härKläm åt bromshandtaget varsamt och öka trycket gradvis. Då undviker du att framhjulet låser sig. Se alltid till att framhjulet är rakt när du använder frambromsen –_annars kan du köra omkull. Öva dig på att dosera förhållandet mellan framoch bakbromsarna. Därför fungerar det

23 juni 2011

Utmaning Det är lätt att sladda med bakhjulet. Det händer oftast i branta utförsbackar eller om man bromsar kraftigt när farten är hög.

Gör så här Kläm åt bromshandtaget varsamt och öka trycket gradvis. Då undviker du att framhjulet låser sig. Se alltid till att framhjulet är rakt när du använder frambromsen –_annars kan du köra omkull. Öva dig på att dosera förhållandet mellan framoch bakbromsarna.

Därför fungerar det Du har säkert hört att du ska vara försiktig med att använda frambromsen för mycket eftersom framhjulet kan låsa sig och du kan flyga över styret. Det är ett bra råd, men det får heller inte bli så att du nästan bara bromsar med bakhjulet. Det går inte att undvara frambromsen helt, men det gäller att tajma och dosera krafterna på rätt sätt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: