Även gamla vanliga löprundor blir plötsligt mer intressanta om de löps i mörker.

Tre enkla knep som ger helt ny löpmotivation

Löpning är härligt. Ändå kan det lätt kännas lite enformigt och tråkigt att löpa samma runda om och om igen. Här är tre mycket enkla tips som gör dina löprundor mycket roligare. Och var bara lugn, du måste inte leta upp helt nya löprundor.

20 september 2019 av Lasse Lyhne

Du har säkert varit med om det. Vissa dagar kan det ta emot att snöra på sig löpskorna och ge sig ut och träna. Därför har vi på Aktiv Träning valt ut tre bra tips som ger nytt liv åt dina löprundor. Lycka till!  

1. Löp i mörker

Även den tråkigaste, mest ordinära parkväg upplevs helt annorlunda och mer spännande i mörker. Perspektivet förändras när det är mörkt, och fartkänslan blir helt annorlunda samtidigt som våra andra sinnen skärps. Det gör att de vanliga löprundorna plötsligt blir helt annorlunda och mer spännande. Kom ihåg att ta med dig en bra pannlampa.

2. Löp åt andra hållet

Ibland behövs det inte särskilt mycket för att skapa variation. Pröva till exempel att löpa din vanliga runda åt andra hållet. Särskilt om du löper i skogen eller i en park kommer alla smala stigar och hela terrängen upplevas mycket annorlunda om du springer åt andra hållet än du brukar. Plötsligt blir de uppförsbackar som du brukar frukta till snabba och lätta nedförsbackar.

3. Löp utan klocka

Många föredrar att löpa utan klocka eller mobil, och det kan också vara motiverande att få feedback på fart, distans och puls. Ibland kan det dock vara uppfriskande att låta elektroniken vila och i stället rikta uppmärksamheten på kroppen och omgivningen. Känn efter hur det känns när du springer och anpassa tempot till det. Det ger inte bara ny motivation. Det förbättrar också din tempokänsla och förmåga att hushålla med krafterna.

Du kan även blåsa nytt liv i träningsmotivationen med hjälp av nya, snygga prylar. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: