Så lite behöver du gå för att gå ner i vikt

Gillar du inte löpning eller att gå till gymmet? Då är detta något för dig.

20 juni 2019 av Anja Bruneskjold / I FORM

Din kost spelar naturligtvis en viktig roll när du vill gå ner i vikt. Det hjälper förstås inte om du lägger massor av tid på träning, om du ändå fortsätter att äta fler kalorier än du förbränner.

Om du har koll på kosten men saknar det sista lilla för att bli av med överflödiga kilon, så behöver du ändå inte hoppa i löparskorna (även om vi självklart ALLTID rekommenderar lite löpning för att få upp pulsen ordentligt!).

Studier visar nämligen att kvinnor som powerwalkar tre gånger i veckan, 30 minuter åt gången, och därutöver går två återhämtningspromenader under samma vecka, lyckas sex gånger bättre med att bli av med magfett än de som bara går lite lugnt fem gånger i veckan. Du behöver alltså bara sätta ordentlig fart på tre av dina promenader.

Så snabbt ska du gå Om du inte mäter ditt tempo kan du prova att gå efter en tumregel: på en skala från 1–10 (där 10 är det högsta) ska din ansträngning och fart ligga på omkring 8. Du ska alltså verkligen gå snabbt – men utan att springa. Om du kan föra ett samtal på mer än 3–4 ord åt gången, går du inte tillräckligt snabbt.

KOM IHÅG! Det är viktigt att du fokuserar på din andning så du kan hålla tempot i 30 minuter. Se också till att röra dina armar medan du går – armarna kan nämligen utgöra ända upp till 20 procent av din träning.

Om du kan hålla tempot och samtidigt ser till att aktivera armarna medan du går, kan du faktiskt förbränna nästan 300 kalorier på 30 minuter.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: