Prioritera styrketräningen
Prioritera styrketräningen

Barn är ingen ursäkt för att skippa styrketräningen.

© iStockphoto

Motivation: Fem tips som gör att du prioriterar din träning

Hittar du på massor av ursäkter för att slippa styrketräna? Välj i så fall någon av de här smidiga lösningarna på några av de vanligaste bromsklossarna.

14 juli 2019 av Hans Westhausen Gottlieb

1. Jag har inte tid

Det är lätt att skippa träningen helt och inbilla sig själv att det ändå inte ger något om man inte har minst en timme på sig att träna. Det stämmer emellertid inte. På mindre än 30 min. hinner du faktiskt med att göra tre set med de stora övningarna – knäböj, armhävningar, bänkpress och marklyft. Sedan har du faktiskt tränat alla stora muskelgrupper.

2. Jag är konstant trött

Bestäm dig i så fall för att du under de kommande sju dagarna ska prioritera vilan och börja därefter att träna igen. Skippa det extra avsnittet av tv-serien på kvällen och ställ in ett alarm på en tid då du ska gå och lägga dig.

3. Jag saknar rätt prylar

Även om du inte har ett gym till förfogande kan du mycket väl styrketräna kroppen. Pröva t.ex. att ge full gas med dessa crossfitövningar som du kan göra hemma i vardagsrummet.

4. Familjelivet tar all fritid

Koordinera fritiden med din partner så att ni bägge har lika mycket tid till förfogande, och så att du inte behöver känna dåligt samvete för att du tränar. Träna ev. tillsammans med barnen. De kommer säkert att gilla att vara ”levande vikter” eller göra en massa burpees med dig.

5. Jag är skadad

Det finns i stort sett alltid något du kan göra ändå. Om en skadad axel t.ex. förhindrar dig från att lyfta tunga vikter så kan du ta på dig löpskorna och jogga en kort runda, träna balansen på en vippbräda eller pröva dina krafter med plyometrisk träning.

Vill du veta mer om om träning, skador, hälsa, motivation och mycket mer, så ska du teckna en prenumeration på Aktiv Träning HÄR. I tidningen får du alla nya rön om träning samt inspiration till hur du lever ett sundare och mer aktivt liv.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: