Läsarnas bästa tips: Bli en löpare för evigt

Vi bad er läsare om tips och råd för att hålla löplusten vid liv, ta träningen till nya nivåer och undvika skador. Här är nio superbra läsartips.

14 juli 2014 av Peter Bollerup Andersen

I samband med en stor artikel om hur man håller löplusten vid liv – som vi presenterar den här månaden – har vi bett läsarna dela med sig av sina bästa träningstips.

Vilka träningstips använder ni er av? Hur håller ni er motiverade som löpare och inte minst, vad gör ni för att undvika att bli skadade?

Här är nio superbra läsartips:

Träningstips:

  • "Variation är nyckeln för att komma i form. Jag kör allt ifrån snabba intervaller till backryck, ibland löper jag i jämnt tempo eller låter min intuition bestämma. Jag kör också ett lugnt långpass varje vecka."

  • "Jag försöker att variera mina löprundor så mycket som möjligt – beroende på hur min dagsform är. På så sätt blir varje löprunda en ny, spännande upplevelse.”

  • “10–20–30” är ett intervallpass som ger mig ny träningsmotivation och får formkurvan att stiga. Att jogga i 30 sek, löpa i ett måttligt tempo i 20 sek. och sedan spurta de sista 10 sek. är effektivt.”

Bevara motivationen:

  • "Jag sätter alltid upp mål sex veckor längre fram. Det kan innebära att jag ska gå ned ett kilo i vikt eller springa milen på en viss tid. Sedan belönar jag mig själv om jag lyckas, t.ex. med ett restaurangbesök.”

  • "Jag tänker alltid på hur jag är som förebild för mina barn. Är jag den som helst sitter och slöar i tevesoffan? Eller är jag den som inspirerar mina barn genom att aktivera dem? Jag föredrar det sistnämnda.”

  • "Jag brukar titta på träningsfilmer på Youtube. Det gör mig motiverad att träna. Ett tips är dock att inte titta på träningsfilmer sent på kvällen. Då kan det vara svårt att hinna varva ned till läggdags.”

Undvika skador:

  • "Jag har alltid tre par löpskor på skohyllan som jag växlar mellan. Det ger bra variation och aktiverar fler muskler i underbenen och fötterna.”

  • "Jag brukar komplettera löpningen med två TRX-pass (träningsband) i veckan. Det ger en bra och allsidig träning som stärker bålmuskulaturen och ökar flexibiliteten i kroppens senor och muskler.”

  • "Om jag har träningsvärk efter en löprunda så använder jag ofta min ”foam roller” (skumrulle) för att massera musklerna. Eller så simmar jag – simning är supereffektivt för återhämtningen.”

Logga in här och läs hela artikeln om hur du gör för att bli en löpare nu – och för evigt."

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: