© Colourbox

Hur ska jag fortsätta träna när jag väl kommit igång?

Jag är en periodare när det gäller träning. Jag har inga problem med att komma i gång och löp- eller styrketräna, men efter ett par veckor tappar jag motivationen. Vad kan jag göra?

Här på Aktiv Tränings redaktion har vi alltid haft inställningen att det ska vara roligt att träna. Det innebär inte att man ska plåga sig och ha blodsmak i munnen under varje löprunda, utan att man ska känna glädje och lust när man tränar. Vi tror inte på att man kan hålla träningen vid liv om det känns som ett måste att snöra på sig löparskorna.

Kort sagt: vad är det som får dig att vilja träna? Rädslan för att drabbas av hjärt-kärlsjukdomar eller en växande känsla i kroppen av längtan till nästa löprunda, cykeltur, fotbollsmatch eller till det korta, men tuffa, crossfitpasset? Om du har svårt för att motivera dig till att löpträna så bör du kanske hitta en annan motionsform som passar dig bättre. Eller kanske räcker det med att du väljer nya löprundor.

Självklart finns det dagar då motivationen är låg, men om träningen görs mer lustfylld så blir det också lättare att träna regelbundet.

Sex metoder som ökar motivationen

  1. Hitta en motionsform som passar bäst för dig

  2. Anmäl dig till en tävling

  3. Skaffa en träningskompis

  4. Gå med i en klubb

  5. Tänk på hur bra det känns efter en träning

  6. Belöna dig själv med coola träningsprylar och snygga träningskläder

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: