© Colourbox

Hur motiverar jag mig själv att löpträna?

Ibland känner jag att det tar emot att sticka ut och springa. Har ni något förslag på hur jag kan motivera mig själv till att löpträna?

Du vet mycket väl att det är dags att springa en runda igen, men du orkar helt enkelt inte ta dig ut genom dörren. Vad ska du göra? Ja, det är ett problem som nästan alla löpare ställs inför då och då. Ibland är motivationen som bortblåst och det verkar helt övermäktigt att löpa de 6 km som det står i ditt träningsprogram.

Lösningen kan vara att ha en nödplan, t.ex. i form av en varvbana på 500 meter runt kvarteret där du bor. Om du övertalar dig själv att du bara ska springa ett varv så kommer det genast att kännas mer överkomligt.

Även om du egentligen skulle ha löpt lite längre, så kommer det att kännas som en seger om du bara springer en kort runda. Och när du väl kommit ut så kan motivationen komma tillbaka på nolltid, och det planerade varvet runt kvarteret kan snabbt bli fler.

Ett annat tips är att du tar på dig träningskläderna även om du inte ens orkar tänka på att springa. Då har du tagit första steget och det blir ofta lättare att komma ut.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: