Han bestiger Mount Washington på cykel

VIDEO: Tim Johnson är den förste någonsin som har cyklat uppför det legendariska och extremt ogästvänliga berget Mount Washington på vintern. Se den häftiga videon här!

17 oktober 2016

I vanliga fall är vägen uppför Mount Washington i den nordöstra staten New Hampshire i USA stängd vintertid. Mount Washington är med sina 1 917 meter det högsta berget i nordöstra USA

Isen ligger då tjock på vägen och vindförhållandena är så extrema på bergstoppen att det är farligt att befinna sig där.

Men Tim Johnson fick i fjol vinter som den förste någonsin specialtillstånd att pröva sina krafter med de 1 400 höjdmeterna på sin fatbike. Även om Johnson körde på en fatbike, som är känd för sitt suveräna väggrepp, tvingades han ändå släppa ur luft längs vägen för att få ett bättre väggrepp på det isiga underlaget.

På väg uppför hade Tim Johnson följe av ett ”ledsagarfordon” i form av en pistmaskin, och trots flera omkullkörningar på det hala underlaget så klarade han turen på 1 timme och 45 minuter.

Vägen uppför berget är ca 12 km lång och har en snittlutning på 11,6 %. Sommartid arrangeras bl.a. en löpartävling och ett cykellopp på sträckan.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt nästa stora mål?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig