Manlig personlig tränare till en kvinna
© iStock

Därför är det bra med en personlig tränare

Efterfrågan på personlig träning har ökat kraftigt de senaste åren – och det finns det många bra skäl till. Det finns nämligen en massa fördelar med att hyra en personlig tränare som kan svinga piskan lite hårdare än du kan på egen hand.

23 januari 2019 av Aktiv Träning

Personlig träning passar alla

En gång i tiden var det i stort sett bara elit­idrottare och Hollywoodstjärnor som anlitade personliga tränare. Men på senare år har gymmen haft svårt att hinna med att möta efterfrågan från alla motionärer som gärna betalar tusentals kronor för att få hjälp av en coach. Med tränarens hjälp lyckas många också plocka fram extra krafter. 

Det visar en studie där 21 personer fick genomföra tre träningspass – med eller utan personlig tränare. Det visade sig att när en personlig tränare deltog, så ökade personerna automatiskt belastningen med ända upp till 26 procent, jämfört med när de tränade helt på egen hand. 

>> Få massor av tips om träning, motivation, tävlingar, recept och förslag på övningar direkt i din mail. Klicka här för att få vårt populära nyhetsbrev. <<


Tre goda råd innan du väljer din personliga tränare

  • Fundera igenom vad du konkret vill uppnå med en personlig tränare. Och välj en tränare som är specialist på det området.
  • Läs igenom tränarens profil, t.ex. på gymmet, webbsidan, bloggen eller sociala medier. Där kan du kanske också hitta referenser från tränarens tidigare kunder.
  • Prata med tränaren innan du bestämmer dig. Förutom att du kan få svar på frågor som rör träning så är det viktigt att du känner om kemin mellan er är bra. Ni kommer ju att tillbringa mycket tid ihop framöver. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken träningsform föredrar du?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig