Är träning en materialsport? 4 prylar som boostar motivationen

Att komma i gång med träning är egentligen inget svårt. Det enda du behöver är ett par fotriktiga skor, som gör träningsmöjligheterna oändliga. Du kan ge dig ut och springa, träna styrka i ett utomhusgym eller göra övningar hemma i vardagsrummet.

15 november 2022 av NA-KD

Man ska trots det inte underskatta värdet av bra prylar – faktum är att de flesta typer av träning kan vara något av en materialsport. Genom att införskaffa dig nya prylar som du använder i träningen kan du få en extra motivationsboost. Nedan ger vi fyra tips som kan få dig att bli mer lockad att träna!

Träningskläder och hoodies

Tillfredsställelsen i att shoppa nya kläder är något de flesta kan relatera till. Inte sällan kan man känna en längtan efter att få visa upp sig i sina nya, snygga plagg. Och för att få använda dina nya träningstights eller ditt nya funktionslinne måste du ju träna!

Glöm inte bort resan eller promenaden till och från träningen. Här kan hoodies i hög kvalitet vara ett bra alternativ. En hoodie passar särskilt bra under jackan, och luvan kan du använda som skydd om höstregnet skulle börja falla. Samtidigt får du en snygg och sportig look, vilket kan sänka tröskeln för att ta dig till gymmet.

Pulsklocka

Efter en period av träning är det lätt att man faller in i gamla hjulspår och tappar motivationen. Det kan kännas som att träningen inte ger någonting, utan att man bara tränar för tränandets skull. Med en pulsklocka kan du undvika att fastna i denna fälla.

Dagens pulsklockor kan göra betydligt mer än att bara mäta din puls. I somliga klockor kan du exempelvis lägga upp dina träningspass, se din kaloriförbränning och mäta din återhämtning och sömn. På så sätt blir det enklare att se resultatet av din träning!

Träningsapp

I dag finns appar för i princip allting, och självklart finns ett stort utbud av applikationer för hälsa och träning. Exempelvis finns appar som kan användas som en digital PT. Dessa sätter ihop träningsprogram åt dig, oavsett vilken nivå du är på, som ofta går snabbt att genomföra och inte kräver någon dyr utrustning. I vissa fall finns också videor som visar exakt hur de olika övningarna ska utföras.

Det finns också appar som låter dig registrera din träning, som en sorts träningsdagbok, vilket gör att du enkelt kan följa dina resultat och hur du utvecklas. Oavsett vilken typ av träningsapp du väljer kan det göra underverk för motivationen.

Massagepistol

Det är inte helt ovanligt att känslan man får efter ett hårt träningspass fungerar som motivation. Efter att man slitit ut sig kan man återhämta sig och vila med gott samvete, så se till att göra det mesta av den stunden!

En av de mest populära prylarna för god återhämtning är en så kallad massagepistol. Maskinen har ett litet huvud i gummi som stöts fram och tillbaka flera gånger i minuten. Massagepistolen kan på så sätt mjuka upp dina muskler. Därtill bidrar behandlingen bland annat med minskad risk för träningsvärk samt ökad blodcirkulation och flexibilitet. Något som gör det lättare att hålla i gång träningen.

Kom i gång med träningen

Att börja träna kräver egentligen inga särskilda prylar, men om du känner att höstmörkret och kylan får träningsmotivationen att tryta kan de fungera som en nödvändig knuff i ryggen. Ta på dig dina snyggaste träningskläder och en hoodie, spänn pulsklockan och ladda ned träningsappen, så ska du se att du enklare kommer i gång. Och glöm inte att njuta av återhämtningen med en massagepistol!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: