Aktiv träning, självdisciplin och pengar

Har ni någonsin funderat över självdisciplinen och engagemanget som alla dessa morgonpigga aktiva tränare har inom sig när ni ser dem tidiga morgon på väg till gymmet. Visste ni att alla dessa egenskaper kan faktiskt leda till att tjäna pengar?

30 augusti 2021

Hur kan detta komma sig undrar ni säkerligen nu. Svaret blir Daytrading.

Vad är daytrading och vad har det med aktiv träning att göra? Just självdisciplinen och engagemanget är nyckeln samt egenskaperna som krävs och som ger en daytrader möjligheterna till framgång.

Hur fungerar det?

Det fungerar så att man köper och säljer aktier under dagtid med målet att göra vinst samma dag. Vilket betyder att man t.ex. öppnar sina positioner någon gång på dagen för att sedan komma att stänga dem varje kväll och på så vis inte ha några positioner öppna över natten.

Därav namnet daytrading, en slags aktiehandel som sker på dagtid. För att kunna göra en snabb vinst med så hög avkastning som möjligt är en hög volatilitet en stor fördel då en daytrader vill ha så mycket kursrörelse som möjligt som går att få ut under en dag.

Att involvera sig i daytrading kräver självklart att man ha ett gott startkapital, bra disciplin samt förmåga att kunna växla mellan uppgång och nedgång. Som daytrader måste du kunna ha förmågan att tjäna pengar oavsett om marknaden går upp eller ner. Är du en stresstålig och självdisciplinerad person som tycker om att ha många järn i elden medan du fattar snabba beslut så kanske detta är något för dig.

Slutsats.

Man kan nog säga att daytrading är ett ganska så bra sätt att få fart på hjärnan samt att träna sin mentala kapacitet under tiden man får möjligheten att förbättra sin ekonomi.

Det är absolut ingenting för människor som inte känner sig bekväma med att ta risker här i livet, eftersom det inte heller finns någon form av garanti till vinst vad gäller detta eller någon annan form av aktiehandel. Som allt annat här i livet har daytrading både sina för- och nackdelar.

Så nästa gång ni kommer ut från gymmet och känner att ni ändå har lite till att ge, då kanske ni skulle prova att sätta er framför en data och forska vidare inom området så att ni själva kan väga både för och nackdelarna med daytrading. Sen är det bara till att ge sig in i spelet.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: