© iStock

Trimma magmusklerna och spring snabbare

Vill du bli snabbare nästa gång du ger dig ut på en 5-kilometersrunda gör du klokt i att komplettera konditionsträningen med styrketräning.

Du ska satsa på att stärka musklerna i ryggslutet och magen. Det visar en studie som lät ett antal löpare träna kärnmuskulaturen samtidigt som de fortsatte med sin vanliga löpträning.

Både före och efter sex veckors träning testades löparna på 5-kilometersdistansen, och forskarna upptäckte att de löpare som hade stärkt kärnmuskulaturen hade blivit väsentligt snabbare än kontrollgruppen.

Förbättringen låg på nästan 3 procent, vilket motsvarar att deras 5-kilometerstider förkortats med drygt 45 sekunder. Kontrollgruppen förbättrade sina tider med mindre än en procent under samma period.

Source #The journal of Strength and Conditioning Reasearch

Aktiv Träning rekommenderar: Effektivt träningsset

Vill du ha en stark kropp och slippa bli skadad? Just nu kan du få vårt stora träningsset till ett helt fantastiskt introduktionspris. Setet består av ett maghjul, en träningsmatta och gummiband samt en stor övningsguide så att du kan träna hela kroppen därhemma. Dessutom får du 3 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, som varje månad innehåller massor av inspiration, motivation och goda råd till din träning. Och det bästa av allt är att du får hela paketet för ENDAST 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto – totalt 149 kr). Det har aldrig varit billigare att komma i form. Läs mer om det fantastiska erbjudandet här. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt nästa stora mål?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig