GöteborgsVarvet 2013 Solen sken och försommarvärmen kom lagom till GöteborgsVarvet som avgjordes på lördagen.

Solen sken över GöteborgsVarvet

Försommarvärme i kombination med friska vindar rådde i den 34:e upplagan av GöteborgsVarvet, landets största folk- och löparfest, som avgjordes på lördagen. Aktiv Träning tog pulsen på några av de 45 015 deltagare som tog sig i mål efter 21,1 kilometers löpning på Göteborgs bitvis tufft kuperade bana.

18 maj 2013 av Richard Kingstad

Hur många löpare får plats på Göteborgs gator? Det är en fråga som får ett nytt svar varje år.

GöteborgsVarvet

fortsätter nämligen att locka rekordmånga deltagare. Till den 34:e upplagan av landets största folk- och löparfest som avgjordes den 18 maj hade drygt 64 000 löpare anmält sig – en rekordsiffra som uppnåddes redan tidigt i höstas då loppet blev fulltecknat.

Och vid start- och målområdet i idylliska Slottsskogen sken solen ikapp med såväl löpare som publik.

Aktiv Träning tog pulsen på några deltagare efter 21,1 kilometers krävande löpning på Göteborgs publiktäta gator.

Bilder från GöteborgsVarvet

Löpare i alla åldrar sprang de 21,1 kilometerna på Göteborgs publiktäta gator.

Löparna njöt av solen men de flesta hade nog föredragit lite svalare löpväder.

Oskar Swahn, Jönköping, Sluttid: 1:58:03 – Vilken härlig löparfest! Men värmen gjorde att tiden blev lite sämre än jag tänkt mig. På Hisingen stekte det verkligen idag. Nu ska jag fira och återställa vätskeförlusten med Red Bull.

Christer Wiklund, Mjällom, Sluttid: 1:51:26 – Avenyn är loppets stora behållning. I år upplevde jag att stämningen där var bättre än någonsin. Och där behövdes det extra peppning eftersom orken började tryta.

Johnny Johansson, Svanesund, Sluttid: 1:50:20 och Lars Arrenäs, Sävedalen, alla lopp, Sluttid: 2:16:04 Johnny: – Jag hade hoppats på en bättre sluttid. Vet inte vad det berodde på idag att det kändes tungt, men värmen påverkade säkert en hel del. Lars: – Jag är nöjd med loppet, det var ju mitt 34:e i rad och det är jag mycket nöjd med att ha klarat av.

Andrea Wahlberg, Göteborg, Sluttid: 2:02:30 – Hisingen var det absolut jobbigaste partiet, men hela loppet kändes jobbigt eftersom det var så varmt. Det var mitt andra GöteborgsVarv och jag ser redan fram emot nästa år.

Johan Austrin, Göteborg, Sluttid: 1:51:20 – Det här var mitt femte GöteborgsVarv och det var nog det festligaste lopp jag sprungit. Stämningen på Avenyn var ju grym! Men det gällde att tänka på att dricka vid varje kontroll eftersom det var så tryckande varmt.

Mats Andersson, Kungsbacka, Sluttid: 1:49:31, och Jan-Erik Lind, Fjärås Sluttid: 1:45:07 Mats: – Det här var mitt 30:e GöteborgsVarv och det tänker jag fira med att besöka ett bröllop senare idag. Dagen till ära sprang jag med peruk och slips – men det blev rätt svettigt med peruk i värmen. Jan-Erik Lind: – För mig var det åttonde starten i GöteborgsVarvet. Jag är nöjd med loppet, även om det bitvis var jobbigt i blåsten och värmen. Men det här är årets stora mål för mig, så det vill jag inte missa.

Emelie Augustsson, Helsingborg, Sluttid: 1:50:22 – Jag hade hoppats på en lite bättre tid, men jag är nöjd ändå. Hela loppet lyssnade jag på musik, Body Pump, i mina hörlurar och det hjälpte jättemycket på slutet när jag var trött. Jag ser redan fram emot nästa år!

Lars-Olov Sandberg, Ljungsbro, Sluttid: 1:55:59 – Mitt tionde GöteborgsVarv blev mitt jobbigaste hittills. Även fast jag hade tränat bra inför loppet, så gjorde värmen att det blev tufft på slutet. Nu ska jag fira ordentligt med några pilsner!

City Runner´s Stockholm: Andrew, Stefan, Per och Björn – Vi springer med City Runners i Stockholm och GöteborgsVarvet är en löparfest som vi sett fram emot länge. Även om det var svettigt och tufft idag, så var det ju en grymt skön stämning bland alla åskådarna ute på stan. Nu ska vi ut och fira och självklart får den snabbaste av oss bjuda laget runt på öl.

Niklas Wittström, Sävedalen och Johan Wittström, Sävedalen – Vi har ju sprungit Lilla GöteborgsVarvet i många år, men nu var det dags för oss att prova på det riktiga Varvet, sa Niklas. – Bor man i Göteborg så måste man ju springa Varvet någon gång. Och det är verkligen en rolig tävling, sa Johan.

Magnus Edmar, Göteborg – Vilken härlig stämning det var efter banan. Aldrig sett så mycket folk på Avenyn. Nu ska det bli skönt med massage. Det är man väl värd efter att ha plågat sig runt de 21 stekheta kilometerna.

Se fler bilder från GöteborgsVarvet här


Fler bilder på facebook

Aktiv Träning var med och tog massor av bilder. Du hittar dem på vår facebooksida. Se bilder från GöteborgsVarvet här


Se resultaten Resultat från GöteborgsVarvet 2013 hittar du här Se resultaten

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: