Känner du igen dig? 

© Foto: iStock

Sex saker bara löpare förstår

Det handlar inte om att löpare tycker att de är smartare än andra. Det finns bara så mycket som vanliga människor inte förstår – som t.ex. de här sakerna.

21 juni 2022 av Redaktionen

Löpare är ett speciellt släkte – på ett bra sätt. De är fulla av ork och energi – i alla fall tills en skada slår till. Då är det lätt att de blir frustrerade och lättretliga. Därför har löpare ofta också många löparkompisar, eftersom det finns så mycket som folk utan löpskor tycker är lite märkligt. Låt oss nämna något av det på den här sidan...

1. Nya skor

Vi köper nya löpskor för 1 600 kronor, men intalar oss själva att vi lika gärna kan fortsätta använda de gamla. Ända tills vi tar den första löprundan i de nya skorna, och känner oss som Neil Armstrong när han hoppade omkring på månen. Vips är de gamla löpskorna lika spännande som de träskor Emil i Lönnebergas pappa gick runt i. Men de gamla löpskorna är också ett halvår gamla redan...

2. Hårda siffror

”Pappa! Nu har mamma löpt ett varv till runt huset. Varför kommer hon inte in? Det blir ju snart regn.” För att man inte kan avsluta en löprunda efter 9,38 km. Det fattas en bit. 

3. Usch...

Jag är helt slut. Idag blir det nog bara en kort löprunda. 10–12 kilometer kanske kan vara lagom...

4. Aktiv resa

När vi ska resa iväg på semester och tittar på bilder från destinationen, så föreställer vi oss genast hur det skulle vara att springa på vägen som går framför hotellet. Även om vi har lovat familjen att det ska vara en resa med fokus på avkoppling. Just därför kan man ta en kort löprunda på stranden i ottan. Eller upp på berget som syns i bakgrunden.

5. GPS-signal 

”Mamma! Varför står pappa ute i regnet? Skulle han inte ut och springa? Han stirrar bara på sin klocka. Nu går han fram och tillbaka och sträcker upp klockan mot himlen. Han ser sur ut. Har han inte sagt hela dagen hur mycket han sett fram emot att springa en runda?” Tre minuter senare: ”Han står fortfarande därute”.

6. Jaaa, en banan!  

Det är inte alla som kan tänka sig att springa 21,1 km, samtidigt som man är på gränsen till att svimma. Såvida man inte kommer på att man lämnat ett påslaget strykjärn därhemma. Vi löper gärna 21,1 km för att få en banan, en flaska vatten och en metallbit i ett snöre. Och vi går gärna upp en söndagsmorgon och betalar pengar för det.

Vad betyder egentligen anaerob? Läs här varför du bör träna anaerobt. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: