Sex bra skäl till att löpträna på vintern

Under vintermånaderna kan det vara svårt att hitta motivationen att löpträna. Lösningen kan vara att anmäla dig till en vintertävling – det kan du tjäna massor på!

13 januari 2019 av J.Larsen/R.Kingstad

1. Motivation

Din träningsmotivation ökar om du sätter upp ett mål. Om du har en tävling inplanerad så är det mindre risk att du ställer in träningspassen pga. busväder och andra ursäkter.

2. Löpform

Eftersom du tränar målinriktat och kontinuerligt, så kommer du att förbättra din löpform ännu mer under vintern. Dessutom är själva tävlingen ett effektivt träningspass.

3. Energi

Regelbunden motion är viktig för att motverka den vintertrötthet som drabbar en del då det är mörkt och kallt. Loppet och träningen ger både mer fysisk och mental energi.

4. Gemenskap

Vi är generellt mindre sociala på vintern. Övertala dina vänner att anmäla er tillsammans till ett lopp – då finns det en anledning att träffas, både på träning och tävlingar.

5. Upplevelser

Det är alltid roligt att delta i lopp när stämningen är hög och adrenalinet pumpar i kroppen. Väljer du t.ex. ett traillopp får du dessutom en annorlunda löp- och naturupplevelse.

6. Råstyrka

Du blir starkare mentalt av att löpträna på vintern – särskilt om det är busväder. Och under själva loppet pressar du dig mer än du är van vid – dvs. du blir bättre på att ”plåga dig”.

Få ett par suveräna vintertajts

Nu behöver du inte frysa mer när du löptränar. För bara 99:50 kr kan du just nu få ett par snygga löpartajts som är designade för att följa kroppen och utestänga kylan. På så sätt kan du njuta mer av löprundan och lägga din energi på att löpa i stället för att hålla dig varm. De svarta tajtsen är elastiska, har blixtlås vid fotlederna och sitter åt lagom hårt. Det finns reflexer ned längs sidorna på benen som gör att du syns bra i mörkret, och på ländryggen finns det en ficka med blixtlås för nycklar, kreditkort, energiprodukter eller liknande. Just nu kan du få dessa snygga tajts tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Sedan är det bara att njuta av träningen och få en kanonstart på 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt mål under det kommande året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig