© Gruizza / iStock

Redaktionens favoritpoddar

En lång, lugn löprunda passar perfekt för att fördjupa sig i en spännande eller underhållande podcast. Här är redaktionens fem favoriter.

16 juli 2015

P3 Dokumentär Klassiskt program från Sveriges Radio som blickar bakåt, gräver i arkiven och pratar med dom som var med när det hände, där det hände. Det är här man får svar på varför saker ser ut och är som de är. Perfekt för långpassen eftersom tiden rinner iväg och man lär sig massor på kuppen

sverigesradio.se

The Filip and Fredrik podcast Engelskspråkig podcast av journalisterna och programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som tidigare bl.a. varit värdar för en amerikansk talkshow. Uppföljaren till deras svenska podcast bjuder på minst lika underhållande prat och skratt om allt mellan himmel och jord.

filipandfredrik.com

Fysiopodden En undersökande podcast om sjukgymnastik och träning. Sedan starten i mars 2011 har de ansvariga leg. sjukgymnasterna publicerat massor av avsnitt med en ambition att förmedla kunskaper som bygger på vetenskap. Professionell nivå och mycket lärorikt för den som vill fördjupa sig i sådant som har med träning och kroppen att göra.

fysiopodden.se

This American Life Klassisk och mycket populär amerikansk radiodokumentärkanal, som varje vecka tar upp ett nytt tema och behandlar det på nya överraskande och insiktsfulla sätt.

thisamericanlife.org

Serial Världens populäraste podcast någonsin. Serial är en radiodokumentär om mordet på en ung tonårstjej på 90-talet och om killen som – kanske – utförde det. Händelsen gås igenom i detaljer, nya spår grävs fram medan andra spår bleknar. Podden är nagelbitande spännande att lyssna på.

serialpodcast.org

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta äter du frukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: