Maraton för hårdingar – och rika

Är du pigg på att löpa ett maratonlopp varje dag i sju dagar på sju kontinenter? Då är World Marathon Challenge något för dig. Men det är inte gratis att vara med…

18 januari 2018 av Christian Thestrup

Den 30:e januari går startskottet för årets World Marathon Challenge. Det är ett lopp – eller rättare sagt en serie lopp – där man ska löpa ett maraton varje dag sju dagar i sträck – ett på car och en av världens kontinenter. Första loppet går på Antarktis – närmare bestämt vid den ryska forskningsstationen Novolazarevskaya. Dagen efter flyger man vidare till Sydafrika, där ett maratonlopp i Kapstaden väntar, och sedan följer Perth, Dubai, Lissabon, Cartagena och slutligen Miami. Sju lopp på sju dagar. Och när väl anmälningsavgiften är betald så behöver man i stort sett inte tänka på något annat än att ta på sig löpskorna och springa. Kost, logi, transport, läkarassistans och allt annat praktiskt står arrangörerna för.

Det är fjärde året i rad som World Marathon Challenge går av stapeln. Premiäråret var 12 löpare anmälda och i år kommer hela 54 löpare till start. Förutom att vara vältränad behöver du också ha ett välfyllt bankkonto. Prislappen ligger på 36 000 euro (ca 353 000 kr), och då är resan från ditt hemland till Kapstaden där maratonserien börjar, samt hemresan från Miami där serien slutar, inte inkluderad. Däremot får du en medalj efter varje lopp. Och en t-shirt. Dessutom får du 1 000 euro i rabatt om du betalar hela resan på en gång. Kanske är det något för dig att fundera på?

Håll formen

Löp i kyla och blåst med Aktiv Träning. Just nu hälsar vi alla nya läsare välkomna med en suverän löparjacka från Diadora tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto och expeditionsavgift). Jackan skyddar bra uppe vid halsen och är försedd med nätvävspaneler i nacken, under ärmarna och nedre delen av ryggen, vilket ger en naturlig ventilation så att man inte blir för svettig under löprundan. Dessutom ger panelerna jackan en utmärkt mobilitet och rörlighet, vilket gör att man inte blir det minsta begränsad av jackans passform när man är ute och springer. Läs mer om erbjudandet här. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: