Njut av dina löprundor i vinter Det kan vara frestande att ställa undan löpskorna under vinterhalvåret. Men om du fortsätter att löpträna så kommer du att bli på bättre humör – och du kommer att må som en prins!

Löpträna hela vintern – och kom i form redan till våren

Vad säger du om att starta det nya året i toppform? Om du löptränar hela vintern så undviker du det naturliga formtapp som kommer efter bara ett par veckor utan träning. Här är sju fördelar med vinterlöpning – och ta del av träningsprogrammen som håller dig i gång i vinter.

4 december 2012

Glöm allt du hört om att det inte går att löpa utomhus under vinterhalvåret. Om du fortsätter att löpträna när det är kallt och snöigt kan du vara säker på att utbytet blir optimalt för både kropp och själ. Du blir på bättre humör, får ny energi och kan förvänta dig en rad konkreta hälsovinster varje gång du tar på dig skorna och ger dig ut i friska luften.

Nybörjare? Det finns ingen anledning att vänta!

Vintersäsongen är faktiskt helt rätt tidpunkt för nybörjare att sätta igång och börja löpträna.

Man har löpvägarna för sig själv och blir inte lika distraherad av andra löpare. Man behöver inte heller visa upp sig i kortbyxor och t-shirt. Under vintern fungerar det bra att använda mer vida träningskläder som döljer kroppsformen lite mer. Det innebär att man i lugn och ro kan förbränna fler kalorier.

En annan fördel med att börja löpträna på vintern är att man kan vara i form redan när våren står för dörren igen. Därmed kan man också njuta mer under vårens första löprundor.

Träningsprogrammen hittar du längre ned på sidan.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: