© Istock

Löparboomen i Sverige fortsätter

Allt fler ställer upp i löptävlingar runt om i landet. I fjol ökade både antalet lopp och antalet startande jämfört med tidigare år.

7 augusti 2015

Intresset för att delta i de stora svenska motionsloppen fortsätter att öka. Svenska friidrottsföreningar arrangerade 388 (nationellt godkända) lopp under 2014, en ökning med 68 stycken. I dessa startade 743 479 löpare vilket var 75 880 fler än året innan. Och Stefan Olsson, Idrottschef på friidrottsförbundet förklarar vad som ligger bakom:

”Det finns flera saker som bidrar till detta, men enkelheten är något som jag tror är väldigt viktigt. Löpning är friidrott i dess enklaste form. Alla kan springa, alla har en relation till löpningen och man kan göra det var som helst. En annan sak är känslan av att känna sig tränad. När man efter några veckors träning börjar känna att det går lätt ger det en kick som gör att man fortsätter.”

Som ett led i att fortsätta utveckla löpningen i Sverige startades nyligen projektet Svenska löpare, som ska försöka få fler att träna löpning i en friidrottsförenings regi. Svensk Friidrott vill samla hela löpar-Sverige under en och samma flagg och den nya verksamheten stöttas ekonomiskt av de största svenska långloppen: ASICS Stockholm Marathon, Tjejmilen, GöteborgsVarvet, Lidingöloppet och Midnattsloppet.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken form av gruppträning föredrar du på gymmet?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: