man springer i skog på vintern

Löp dig i toppform inför vintern

Än är löpsäsongen inte riktigt slut. Senhösten passar perfekt för att skapa bra löprutiner och öka träningslusten, så att du automatiskt kan fortsätta löpträna hela vintern med ett leende på läpparna.

8 oktober 2018 av Martin Kreutzer

Det har blivit kallare, ja. Och vädret kan vara nyckfullt och omväxlande. Men vad betyder väl det för en snabb, energigivande löprunda? Det handlar ju bara om att vara rätt klädd för utmaningarna – både mentalt och bokstavligt talat.

För det är framför allt nu på sensommaren och under tidiga hösten som du grundlägger de goda vanorna och automatiserar löprutinerna, så att du har en bra träningsrutin innan mörkret sänker sig över landet.

För när du väl har en god rutin på att prioritera löpträningen trots långa arbetsdagar, praktiska göromål, vänner, familj och och andra tidskrävande aktiviteter i vardagen, blir det tio gånger lättare att hålla igång.

Samtidigt får du all den energi som regelbunden löpträning ger dig. Och du kommer gradvis att förankra löpningen som en naturlig del av veckans rutiner innan mörkret, kylan och tomma vitamindepåer gör det extra svårt att mobilisera ny träningsenergi.

Här är 10 tips plus ett komplett löpträningsprogram som gör att du kan komma i toppform inför vintern:

10 steg mot nya och bra löpvanor

10 steg till bra löpvanor

10-veckors löpträningsprogram för nybörjare

Löpträningsprogram för nybörjare – 10 veckor

10-veckors löpträningsprogram för erfarna

Löpträningsprogram för erfarna – 10 veckor

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: