Kom i gång med vårträningen

Efter en lång och kall vinter kan det vara svårt att komma i gång med löpträningen utomhus. Här är en rad bra tips som hjälper dig att ta första steget.

5 april 2018 av C.Thestrup/R.Kingstad

Man brukar säga att man aldrig ångrar en löprunda. Men efter en lång och kall vinter kan det ändå vara svårt att ta sig ut genom ytterdörren och skaffa sig nya träningsrutiner. Här är en rad bra tips till hur du lyckas ta det första steget.

Sätt upp ett mål

När man är trött och det är mörkt och kallt, så kan det vara svårt att tvinga sig själv ut genom dörren för att springa. Särskilt om man lika gärna kan stanna inne. Ett bra knep är därför att anmäla sig till ett motionslopp – även om det är långt kvar tills det går av stapeln. Det finns nämligen inget som är lika motiverande som att ha ett lopp att se fram emot.

…och tala om det för alla!

Berätta om ditt mål med löpningen för vänner och bekanta, och meddela det på sociala medier. Det gör att du blir mycket mer motiverad att träna.

Lura dig själv

Reka en ”reservbana”, t.ex. i form av en 500 meter lång varvbana runt kvarteret där du bor. Om du intalar dig själv att du bara ska löpa ett varv på reservbanan, så känns det genast mer överkomligt – och utan att du tänker på det kommer du nog att springa lite längre.

Bestäm fasta tider

Gör en överenskommelse med en löparkompis, gå med i en löparklubb eller haka på en löpargrupp på Facebook. Det är både roligt, men också ett effektivt sätt att träna – särskilt de dagar då motivationen tryter.

Använd rätt prylar

Visst kan du löpa våren till mötes i dina gamla prylar som du förvarat i en plastpåse under sängen ända sedan i höstas. Det finns dock inget som ökar löplusten lika mycket som att skaffa nya löpskor eller nya, snygga träningskläder.

Få ut mer av träningen

Vill du ha ut mer av din träning? Då ska du använda rätt prylar. Just nu kan du få en snygg träningströja från Craft tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto och exp.avg. Totalt 149 kr). Tröjan är tillverkad av ett lätt, mjukt och elastiskt material som följer alla dina rörelser. Den är dessutom suverän på att transportera bort överskottsvärmen från kroppen, vilket innebär att den kan användas till i stort sett allt – t.ex. promenader i skogen, träning på gymmet eller härliga löprundor. Tröjan är designad med en lång dragkedja framtill, vilket gör att det finns goda möjligheter att skapa bra ventilation. Och om du använder tröjan en sval morgon eller kväll, så kan dragkedjan dras ända upp så att du får en varm och skön krage.

Tröjan har ett värde av 599 kr, men just nu kan du få den tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99 kr (+ 49:50 kr i porto och exp.avg. Totalt 149 kr). Läs mer om det fantastiska erbjudandet här – och stort lycka till med din träning.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Kommer du att göra något speciellt för att trimma din kropp till sommaren?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig