Hur kan mörkerlöpning bli roligare?

Hur ska jag göra för att det ska bli roligare att träna i mörker? Jag börjar bli less på att springa fram och tillbaka på belysta vägar.

En pannlampa kan vara lösningen för att du ska få ny energi och mer motivation till att orka löpträna i vintermörkret. Här på redaktionen har vi bara goda erfarenheter av att förlägga en eller flera av veckans löprundor till terrängen, där smala stigar, skoterspår och områden med sparsam undervegetation är perfekta för en

löprunda

i upplevelsernas tecken.

Till skillnad från monoton landsvägslöpning som ofta innebär att tankarna flyger iväg, så kräver en löprunda i pannlampans sken att man är fullt uppmärksam. När man bara se ett par meter längre fram, så tvingas man hela tiden bestämma sig för var man ska sätta ned fötterna. Tvära kurvor, stora stenar, hala rötter och eventuellt ett snötäcke ställer höga krav på alla dina sinnen. Det gör att mörkerlöpning kan bli en mycket annorlunda och mer lekfull upplevelse.

I pannlampans sken tvingas man använda benen mer för att ”känna sig fram”, och balansen sätts hela tiden på prov. Det blir garanterat aldrig tråkigt.

Om mörkerlöpning i terräng visar sig vara något för dig så kan ett par trailskor vara en bra investering för att du ska få bra fäste på underlaget - t.ex. Inov-8 Roclite 312 GTX. De vann vårt stora test senast. Välj i övrigt en lätt pannlampa med en ljusstyrka på minst 100 lumen. H7 från LED Lenser är t.ex. ett bra val.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: