© Istock

Hjälp, jag fryser under löppassen!

Jag har inget emot att löpträna i vintermörkret. Men har ni några bra råd hur jag ska undvika att frysa?

Vinterlöpning har sin charm bara man är rätt klädd. Annars kan det snabbt bli en obehaglig upplevelse.

Rent generellt är lager på lager-principen att föredra vintertid. Den ger både bra svettransport, isolering och vindskydd. Dessutom kan du njuta mer av dina löprundor under vintern om du använder ett par vindtäta handskar, ett par löpstrumpor av ylle samt en löparmössa. En lätt och smidig pannlampa är oftast också bra att ha.

Fyra tips på bra vinterutrustning

  • Glöm bomullsmössan. Den blir snabbt varm och svettig. Köp en löparmössa eller ett pannband av svettransporterande konstfibrer.

  • Löparstrumpor – som gärna får vara av varm och mjuk ylle – ska nå en bit upp på skenbenet. Annars blir det en kall glipa där.

  • Pannlampan har två syften. Den gör dels att du syns bra i mörkret, dels lyser den upp mörklagda stigar och vägar så att du kan utforska nya rundor när du vill.

  • Löparhandskar med inbyggt vindskydd som kan dras över fingrarna rekommenderas varmt.

Supererbjudande: Stort vinterpaket till dig

Håll värmen och bli sedd i mörkret för BARA 69:50 kr. Just nu kan du få en löparmössa, handskar, tubscarf, LED-armband och LED-belysning till skon + 2 nummer av Aktiv Träning för ett helt otroligt pris. Du får hela paketet med alla 5 prylar samt 2 nummer av Aktiv Träning för BARA 69:50 kr (+ 29:50 kr i porto). Erbjudandet gäller bara så länge lagret räcker. Läs mycket mer här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: