Program Välj det program som passar dig bäst. Träna 2, 3 eller 4 gånger i veckan.

Välj ett program som passar just dig

Här hittar du träningsprogram för halvmaraton, där du bestämmer själv om du vill träna 2, 3 eller 4 gånger i veckan.

Endast 12 veckor återstår till ditt stora mål: halvmaratonloppet! Och har du tränat någorlunda bra i vinter så guidar vi dig tryggt fram till starten med vårt genomtänkta träningsprogram. Och du väljer själv hur ofta du vill träna varje vecka.

Vårt träningsprogram innehåller 12 effektiva veckor som garanterat förbättrar din löpform betydligt. Det är tillräckligt för att du ska kunna bygga upp dig fysiskt och mentalt och få en bra upplevelse av loppet. Innan du börjar bör du ha klart för dig hur mycket du vill lägga ned på projektet. Om du nöjer dig med att jogga igenom de 21,1 kilometerna så räcker det med två träningspass i veckan.

Om du har mer tid över och dina ambitioner är högre innebär 1–2 pass till i veckan att du kan bli ännu bättre.

Välj det halvmaraton-program som passar dig bäst.

  • Jag vill träna 2 gånger i veckan Det här programmet passar dig som ”bara” vill genomföra, men som inte har några höga ambitioner när det gäller sluttiden. Håll gärna igång mellan träningsdagarna, t.ex. genom att cykla till jobbet, simma eller köra mtb, men pressa dig inte för hårt mellan löppassen.

  • Jag vill träna 3 gånger i veckan Det här programmet ger dig den uthållighet och styrka som behövs för att kunna genomföra halvmaratonloppet i god stil. Under de första veckorna ingår några alternativa pass för att du ska bli starkare och för att benen ska skonas. Ta alltid en vilodag mellan passen.

  • Jag vill träna 4 gånger i veckan Det här programmet är ambitiöst, men ändå överkomligt – också för relativt nya löpare. Ett alternativt träningspass ingår varje vecka. Det är för att du ska bli starkare, benen ska skonas samtidigt som konditionen och uthålligheten ska förbättras. Undvik att löpa två dagar i rad.

Ladda ned halvmaraton-programmet

Här kan du ladda ned alla halvmaraton-program så att du kan bestämma själv om du vill träna 2, 3 eller 4 gånger i veckan.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: