© PR

Nytt världsrekord i halvmaraton för superhjältar

Värlsrekordet i halvmaraton för superhjältar har precis krossats – av Robin!

4 oktober 2016 av Christian Thestrup

Kan du tänka dig att genomföra ett halvmaraton – utklädd till Läderlappens trogne följeslagare Robin? Antagligen inte, men det är vad engelsmannen Michael Kallenberg gjorde i helgen. Och inte nog med det, han sprang så snabbt att det tidigare världsrekordet i halvmaraton för folk utklädda till superhjältar krossades rejält.

Innan helgens lopp, som gick av stapeln i den engelska staden Cardiff, låg rekordet på 1:15:39 och tillhörde Stålmannen, men Robin visade sig ha oanade krafter när han gasade på och kom i mål på imponerande 1:09:33(!) På videon nedan kan man även se hur förvånad proffsidrottaren Belal Ahmed blev när han tvingades kämpa för att inte bli passerad av Robin. Kort därefter passerade hans vän, Läderlappen, för övrigt mållinjen på tiden 1:10:45, vilket också är rätt häftigt – särskilt eftersom hans dräkt var varmare än Robins (använd vår räknare och se hur snabbt du själv kan tillryggalägga de 21,1 kilometerna).

De två löpte för övrigt för att samla in pengar till en av deras vänner, idrottaren Rob Bugden som i januari skadades i en fallskärrmsolycka. Och eftersom de anser att Rob är något av en superhjälte, så tyckte de att det passade bra att löpa som Läderlappen och Robin.

Om du själv vill ha en plats i rekordböckerna, så följer här några fler halvmaratonrekord av utklädda löpare som du själv kan fundera på att slå. Men innan du kör i gång kan du få massor av bra tips inför ditt lopp här.

Jake Stout Tid: 1:21:16 Utklädnad: Kanin

Jim Heal Tid: 1:22:37 Utklädnad: Banan

Andy McMahon Tid: 1:27:23 Utklädnad: Gasmask

Se här hur du med ditt eget löpträningsprogramblir redo för halvmaraton på 12 veckor.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: