© Colourbox

Dricka alkohol

F&S: Hur nära inpå tävlingsdagen kan jag dricka alkohol?

22 december 2014

En flaska starköl (33 cl) eller ett glas vin (12 cl) kvällen före loppet gör knappast någon skada. Tvärtom kan det lugna nerverna och ge en bättre nattsömn.

Ett större alkoholintag bör du dock vänta med till efter loppet. Studier visar nämligen att alkohol i större mängder försämrar prestationsförmågan i upp till fjorton dagar efter intaget.

En blöt fest helgen före loppet är därför inte att rekommendera.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig