Bebis slog nytt imponerande världsrekord i halvmaraton

En 11 månader gammal bebis vann ett stort lopp på rekordtid tillsammans med sin pappa.

8 februari 2016

1:11:27 är en halvmaratontid som de flesta bara drömmer om – i synnerhet om man löper hela sträckan med en babyjogger.

Men drömmen gick i uppfyllelse för kanadensaren Calum Neff som tillsammans med sin 11 månader gamla dotter sprang Katy Half-Marathon i Texas lördagen den 6 februari 2016. Neff sprang så bra att han faktiskt kom först i mål och vann hela loppet. Tiden innebar dessutom nytt världsrekord för 21,1 km löpning med babyjogger.

Det blir inte mindre imponerande av att Calum Neff sprang Houston Marathon på tiden 2:23:19 så sent som för en månad sedan.

Det tidigare rekordet på halvmaraton med babyjogger innehölls av amerikanen Travis Boyd, som noterats för tiden 1:13:50 i Guinness World Records, vilket Boyd presterade 2013. Neffs tid väntar nu på att bli godkänt av Guinness World Records

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig