göteborgsvarvet
© Göteborgsvarvet

GöteborgsVarvet 2012

Redo för GöteborgsVarvet? Här hittar du alla praktiska upplysningar om loppet.

11 april 2012 av Göteborgsvarvet

Totalt lockar Varvshelgen 2012 cirka 75 000 deltagare och 200 000 som hejar längs banan. Logistiken är en högt prioriterad fråga för att skapa goda förutsättningar inför, under och efter loppet. För att förbättra framkomligheten längs banan placeras nu samtliga vätskestationer på höger sida och vänster sida blir därmed ”omkörningsfil”. Tidigare har GöteborgsVarvet haft både vatten och sportdryck vid samtliga vätskestationer längs banan, men nu görs detta om. Dels ur fysiologiskt perspektiv, dels för att förhöja upplevelsen för löparna.

En ytterligare vattenstation tillförs direkt efter start och sportdryck serveras på fyra ”Göteborg Energistationer”. Vid dessa energistationer kommer det även att tillföras energi till löparna via aktiviteter och peppande musik. Andra åtgärder som vidtagits för att underlätta för löparna att ta sig till och från årets Varv är förutom fri parkering vid Åby Travbana, även fri parkering på Hisingen hos Volvo PV. Från parkeringarna går kostnadsfria pendelbussar ca var femte minut och tar löpare och publik till start/målområdet.

Som tidigare åker alla Varvslöpare dessutom fritt med kollektivtrafiken i Göteborg under tävlingsdagen. Ett samarbete med SVT har inletts, som ger ännu fler möjligheten att följa GöteborgsVarvet live hemifrån. Även satsningen på publiken längs banan ökar då vi har fler musikstationer och aktiviteter än någonsin tidigare.

Nytt för i år är att vi i samband med GöteborgsVarvets mässa den 10–13 maj erbjuder ett brett utbud av föreläsningar för besökarna. Och med tanke på framtiden har GöteborgsVarvet precis gått med i ett EU-projekt under tre års tid i samarbete med företag och högskolor från Sverige, Norge och Danmark. Målsättningen är att utveckla ny teknik och nya idéer för att höja upplevelsen för löpare och publik under evenemanget i framtiden. Slutligen, en vädjan till alla löpare och publik som kommer till Göteborg i maj – var ute i god tid. Välkommen!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken form av gruppträning föredrar du på gymmet?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: