Fyra tips för en varm start på löprundan

Det kan vara svårt att ge sig ut och träna när det är kallt och mörkt. Därför har vi valt ut fyra bra tips som gör vinterlöpningen lite enklare.

14 november 2017 av Jesper U. Larsen

Brrr. Det har blivit kallt ute och lusten att ta en löprunda kan nästan bli bedövad av tanken på den bitande kyla som slår emot dig så snart du kliver ut genom huvuddörren. Därför har vi valt ut fyra tips som ger dig en varm och skön start på vinterns löprundor.

1. Värm upp dina löparkläder

Har du svårt att hålla motivationen vid liv för att löpa utomhus när det är kallt, så är det smart att placera träningskläderna vid elementet. Då blir de varma och sköna att träna i.

2. Värm upp inomhus

Gör en lätt uppvärmning inomhus med övningar som jämfotahopp, höga knälyft och burpees. Sedan är du varm redan när du kommer ut. Uppvärmningen är för övrigt extra viktig om du ska träna i vinterkylan eftersom det ofta är halt och kalla leder, senor och muskler ökar risken för skador.

3. Lura dig själv

När det tar emot som allra mest att komma ut genom dörren, så bör du bestämma med dig själv att du bara behöver ta en kort löprunda på 1 km. Det gör också att det blir lite lättare att stå emot kylan. Och när du väl har kommit igång, så kommer energin och träningslusten som regel också.

4. Klä dig rätt

Dina löparkläder ska göra att du håller dig varm utan att du blir genomsvettig för det efter bara 2 km. Klä på dig efter den så kallade trelagers-principen: det innersta lagret, som sitter närmast  huden, ska transportera bort svetten från kroppen och hålla dig torr. Ett vanligt underställ passar t.ex. perfekt. Mellanlagret ska isolera, men ändå tillåta kroppen att andas, medan det yttersta lagret ska skydda mot vind och regn – t.ex. en vanlig löparjacka. Ta också på dig en lätt mössa och ev. ett par löparhandskar för riktigt kalla dagar.

Suverän löparjacka

Skydda dig mot vinden och kylan när du är ute och springer. Just nu kan du få Salomons suveräna löparjacka Agile tillsammans med 6 nummer av Aktiv Träning för BARA 199:50 kr (+ 59:50 kr i porto). Du SPARAR 938 kr. Jackan är vattenavvisande, luftig och vindtät – och väger bara 180 gram. Läs mer om jackan och det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är viktigast för dig när det gäller dina matinköp?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig