Fem tips som sätter guldkant på vinterlöpningen

OK, det är bara att erkänna – löpningen känns inte alltid lika lockande på vintern som på sommaren! De här fem tipsen gör emellertid att du kan sätta guldkant även på vinterlöpningen.

19 december 2018 av Kim Petersen

1. Träna med en kompis

Det är betydligt lättare att komma ut och träna om man är förpliktigad! Ingen har lust att svika en löparkompis som står och väntar. En kompis tillför också en social dimension. Många av de bästa pratstunderna har man när man löper.

2. Löp på bandet

All vinterträning behöver inte nödvändigtvis genomföras utomhus. Om du gillar att springa på löpband inne i ett varmt gym, så gör det. Men löp gärna utomhus 1–2 gånger i veckan för att vänja kroppen vid utomhuslöpning.

3. Skippa tiden

Vinterträning handlar inte om att prestera. Njut istället av träningsrundan och bry dig inte om tiden. Låt känslan och rytmen bestämma. Då slipper du också stå och frysa i väntan på att din gps-klocka ska fånga upp satellitsignalen!

4. Gör en plan

Sätt vinterträningen i ett större perspektiv. Det är t.ex. viktigt att löpträna nu för att vara i form till våren. Skriv ned ditt mål på ett papper och sätt upp det. T.ex. att du ska löpa 5 km på 25 min. till våren.

5. Klä på dig ordentligt

Införskaffa riktiga vinterlöpkläder: funktionella vintertajts, underställströja, vindjacka, vantar och mössa. Det ger dig bra komfort under löprundan, och det är både viktigt och motiverande att du håller dig varm i vinterkylan.

Håll värmen under löprundan med en bra löpartröja. Se här hur kan den bli din!

Få ett par suveräna vintertajts

Nu behöver du inte frysa mer när du löptränar. För bara 99:50 kr kan du just nu få ett par snygga löpartajts som är designade för att följa kroppen och utestänga kylan. På så sätt kan du njuta mer av löprundan och lägga din energi på att löpa i stället för att hålla dig varm. De svarta tajtsen är elastiska, har blixtlås vid fotlederna och sitter åt lagom hårt. Det finns reflexer ned längs sidorna på benen som gör att du syns bra i mörkret, och på ländryggen finns det en ficka med blixtlås för nycklar, kreditkort, energiprodukter eller liknande. Just nu kan du få dessa snygga tajts tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Sedan är det bara att njuta av träningen och få en kanonstart på 2019. Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt mål under det kommande året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig