© iStockphoto

Fem lögner vi löpare intalar andra

Okej, vi erkänner. En del av de saker som vi löpare säger är kanske inte heeelt sanna.

21 september 2019 av Christian Thestrup

1: ”Tråkigt? Nej, inte alls. Löpning är som meditation!” Ja, alltså den form av meditation som innebär att man tänker på allt onyttigt man har tänkt sig att äta efter löprundan. Eller på allt det man egentligen skulle ha sagt när man diskuterade med sin irriterande arbetskollega, i stället för ”Eller vad tycker du?”

2: ”Du kommer att må som en prins efteråt!” Okej, du kommer självklart att få lite ont i benen. Och kanske också lite magont. Och några skavsår och en blånagel. En del löpare tvingas också göra uppehåll eftersom de blir skadade. Ja, det råkar förresten en hel del av oss ut för, men det kan ju trots allt ske annars också, eller hur?

3: ”Det är en fantastisk naturupplevelse!” Och det stämmer ju. Så länge man inte trampar i något ute i den magnifika naturen som man måste skrapa bort från skon efteråt när man kommer hem.

4: ”Du får en massa nya löparkompisar.” Vilket är bra eftersom dina gamla kompisar blivit trötta på dina löpuppdateringar på Facebook och på dina berättelser om hur du har gått över till kalla kolhydrater som gjort att du har lyckats förbättra ditt personbästa på fem kilometer – med tre viktiga sekunder.

5: ”Det är billigt! Det behövs bara ett par skor och sedan är du redo!” Ja. Plus ett par shorts – och ett par långa och knälånga tajts. Och en långärmad löpartröja, en vindjacka och en väst. Och ett par nogle kompressionsstrumpor. Och en gps-klocka, ett vätskebälte, reflexer och handskar. Plus sportdryck, energigeléer och ca 450 kronor för varje lopp du vill delta i. Och självklart ett par svettransporterande tröjor som – att döma av priset – är sydda av rymdingenjörer på NASA. Men sedan är du i stort sett redo.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

När på dygnet föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: