© Valling.com

Backlöp - Hur ofta?

Backträning är perfekt om du vill bli starkare under vinterperioden. Eftersom träningsmetoden är så effektiv passar den utmärkt att köra även under resten av året.

19 december 2018

Många elitlöpare tränar backintervaller under vintern. Det ger dem den nödvändiga hållbarhet och styrka i benen som hehövs för sommarens snabba intervallpass och tävlingar.

Även om du inte tillhör eliten har du nytta av att löpa backintervaller 1–2 gånger i veckan under 6–8 veckor av vinterhalvåret. Dra sedan ned på backintervallerna till ett pass var 14:e dag under perioder då du kör mycket banintervaller eller tävlar.

Om du inte tränar riktigt så målmedvetet kan ett backpass i veckan vara precis det du behöver för att sätta krydda på träningen och komma i form till våren. Om du t.ex. ska delta i ett kuperat motionslopp så är det bra att köra backintervaller som liknar loppets banprofil när det gäller både längden och lutningen på backarna. Kom ihåg att även träna på att löpa i utförsbackar eftersom du kan tjäna mycket tid på att ta dig snabbt ned, samtidigt som du slipper få allt för mycket träningvärk i benen dagarna efter en tävling.

Få ett par suveräna vintertajts

Nu behöver du inte frysa mer när du löptränar. För bara 99:50 kr kan du just nu få ett par snygga löpartajts som är designade för att följa kroppen och utestänga kylan. På så sätt kan du njuta mer av löprundan och lägga din energi på att löpa i stället för att hålla dig varm. De svarta tajtsen är elastiska, har blixtlås vid fotlederna och sitter åt lagom hårt. Det finns reflexer ned längs sidorna på benen som gör att du syns bra i mörkret, och på ländryggen finns det en ficka med blixtlås för nycklar, kreditkort, energiprodukter eller liknande. Just nu kan du få dessa snygga tajts tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Sedan är det bara att njuta av träningen och få en kanonstart på 2019. Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: