17 saker som bara långlöpare förstår

Löpare är lite speciella. Här är 17 saker som bara löpare förstår – men som andra tycker är desto märkligare!

15 maj 2019 av Lasse Lyhne

1.

Blånaglar, naglar som lossnat, skavsår och fötter som på det hela taget liknar något från en zombiefilm, är INTE äckligt. De är bara tecken på hur hårt man tränar.

2.

4.10 är inget datum eller klockslag, utan bara ett imponerande löptempo.

3.

Det är helt okej att kissa i stort sett var som helst, så länge du har löparkläderna på. Det gäller helt andra regler när du är civil.

4.

Superkorta spiltshorts med slits i sidan som blottar höftbenet är ett naturligt val för äldre män som vill klä sig i rätt löparkläder.

5.

Löpare klär också bra i tajts.

6.

Löpning är ett av de effektivaste sätten att utjämna den sociala skillnaden mellan människor. Även om man aldrig har träffats innan en gemensam löprunda så kan man ändå prata om allt medan man springer.

7.

En planerad löprunda är ett helt legitimt skäl till att komma för sent till sociala arrangemang, men det är också det enda legitima skälet.

8.

10–15 minuters uppvärmning. 3 stegringslopp. 4x1000-metersintervaller med 3 min vila mellan varje. 10 minuters nerjogg. Say what???

9.

Att man rent faktiskt kan uppleva REN glädje, ja på gränsen till eufori, av att löpa 20 km en regnig söndagsmorgon i november – det är häftigt.

10.

Plåster? Ska de inte användas på sår? Nej, de ska naturligtvis sättas på bröstvårtorna.

11.

Att vara villig att spendera en massa pengar på att få lov att kliva upp tidigt och löpa en massa km på en uppmätt sträcka tillsammans med ett hav av människor man inte känner.

12.

Att lägga en massa pengar på sliskiga sportdrycker och klibbiga energigeléer, som smakar lika illa som som de låter.

13.

12 grader ute? Då passar det perfekt med shorts och t-shirt.

14.

Att bli sur, irriterad och kanske t.o.m. smådeprimerad är den naturliga reaktionen på att inte kunna löpa p.g.a. skada eller sjukdom.

15.

Det första vi packar med i resväskan när vi ska ut och resa är löparskorna. Och oftast tar vi med dem i handbagaget för att vi inte ska bli av med dem i bagagehanteringen.

16.

En löprunda är effektiv om vi känner oss nere och humöret behöver en boost, eller om vi vill få nya idéer.

17.

Det är varken fräckt eller perverst, eller på något sätt märkligt, om någon frågar inför ett lopp: ”Kan jag få låna lite vaselin av dig. Jag behöver lite mer mellan benen”.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: