par i klingande klor tog i snutek landskap
© iStockphoto

14 tankar som alla vinterlöpare har

Folk som löptränar utomhus på vintern ser alltid så fräscha och rosiga ut i ansiktet. Men bakom det fräscha yttre kan våra tankar lätt frysa till is, allt eftersom självömkan tränger sig på…

1 december 2019 av Christian Thestrup

På sommaren är det inte särskilt svårt att hitta motivation till en löprunda. Men på vintern, då doften av blommor och grillat är utbytt mot kyla och isande vindar, så är det lite annorlunda. Då kan frusna tankar lätt poppa upp i huvudet. Här är 14 frusna tankar som inte är helt ovanliga när man löptränar utomhus på vintern.

1. ”Hur många klädlager behöver jag ta på mig? Räcker det med tre tröjor? Och en vindjacka. Och så en mössa, vantar och en buff. Nu behöver jag i alla fall inte frysa. I gengäld ser jag ut som bankrånare som nästan inte kan röra sig…”

2. ”Då var vi i gång! Jag kommer inte ihåg när jag senast kände mig så levande under en löprunda!”

3. ”Hmmm. Jag brukar alltid möta flera löpare på den här sträckan. Var håller alla hus?”

4. ”Okej, nu börjar det faktiskt att bita lite i ansiktet. Gud vet om det här verkligen var en bra idé.”

5. ”Hur kan mitt ansikte göra ont och helt sakna känsel – samtidigt?!?”

6. ”I den tecknade filmen Frost springer de runt i snön i tunna kjolar samtidigt som de skrattar. Jag klarar inte ens av att sjunga första versen av ”Slå dig fri” utan att mina lungor fryser till is!”

7. ”Shit. Nu har jag fått låten ”Slå dig fri” på hjärnan.”

8. ”Hmm, undrar vad jag kommer att bryta först om jag halkar omkull? Armen? Höften? Rumpan? Kan man överhuvudtaget bryta rumpan? Det måste jag komma ihåg att googla när jag kommer hem.”

9. ”Brrrr… Jag har färdigmat hemma i frysen, som har det varmare än jag har det!

10. ”Gud vet om inte mina ögonfransar går av om jag rör vid dem? Och vad händer med mitt hår? Hur skulle det de ut om jag kom hem utan hår på halva hjässan?”

11. ”Min näsa rinner lika mycket som mina ögon. Annars skulle jag självklart ha tagit en bild till Facebook och Instagram, men det blir svårt nu när jag ser ut som en treåring som inte får godis i mataffären. ”

12. ”Äntligen hemma. Är det meningen att hela min kropp ska darra som om jag suttit på en spikmatta?”

13. ”Gud vet om det inte är osunt att att ta en varm dusch nu? När man ska tina upp en fryst kyckling ska man ju inte heller bara lägga den i en kastrull med varmt vatten?”

14. ”Jag klarar allt!”

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: