Kvinna i morgonsol.
© iStock

10 skäl till att träna på morgonen

Kämpar du med att få dygnets timmar att räcka till, och har du svårt att hinna med att träna i din hektiska vardag? Ja, då kan morgonträning vara nyckeln till framgång. Här är 10 bra skäl till att träna på morgonen.

16 augusti 2018 av Martin Kreutzer

Fördelar med att träna på morgonen 

Det finns så mycket som talar för att morgonträning är värt att satsa på att det skulle vara ett misstag att inte göra ett försök. För vem vill inte komma till jobbet fylld med ork och energi, på toppenhumör och med gott samvete över att träningen redan är avklarad. 

Studier visar också att den som tränar på morgonen blir mer skärpt under dagen. Detta är bara några av alla bra saker som du uppnår om du tränar på morgonen.

10 bra skäl till att träna på morgonen: 

  1. Det kommer inget i vägen för träningen. 
  2. Du börjar dagen fylld med energi. 
  3. Din blodsockerreglering blir bättre. 
  4. Du förebygger stress. 
  5. Du får ett rofyllt motionspass. 
  6. Du slipper (oftast) luftföroreningar. 
  7. Träningen blir verkligen av! 
  8. Du ska ändå duscha och sparar därmed in en dusch. 
  9. Du utnyttjar restiden till jobbet till att träna. 
  10. Pollen och värmen är (som regel) inget problem vid den tiden på dygnet.

Aktiv Träning rekommenderar: t-shirt och shorts

Nu kan du få ett snyggt träningsset med shorts och t-shirt till superpris. Setet är av hög kvalitet och passar perfekt till en löprunda eller ett pass på gymmet. De smarta hybridshortsen har inbyggda tajts med en suverän passform, samtidigt som du kan njuta av den luftiga känslan från de vanliga splitshortsen. T-shirten är tillverkad av ett lätt och bekvämt material, och baksidan är perforerad med ett antal små, fina hål som ger en fantastisk ventilation när du tränar.

Just nu kan du få hela setet med shorts och t-shirt för BARA 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto och exp.avg. Totalt 149 kr). Du sparar 639 kr. Tillsammans med setet får du dessutom 3 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, som är fyllt med motiverande tips, goda råd till din träning samt kostråd från våra experter. Läs mer om det fantastiska erbjudandet här. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Har du känt dig stressad någon gång de senaste fyra veckorna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig