© PR

Tre häftiga cykellopp du måste pröva

Vill du cykla på en racerbana? Eller kanske köra ikapp med ett tåg? Då har vi hittat de perfekta cykelloppen till dig.

7 september 2016 av Christian Thestrup

Är du trött på att cykla runt på samma, gamla landsvägar, eller är du bara på jakt efter en rolig utmaning till dig och kompisarna? Vi har letat fram tre roliga cykellopp som du absolut måste pröva.

Rad am Ring

© PR

I sydvästra Tyskland ligger den legendariska racerbanan Nürburgring. Banan är 22,6 kilometer lång och ringlar sig genom ett naturskönt skogsområde, vilket har gett den smeknamnet Det Gröna Helvetet. Och även om banan är byggd för bilar, så finns det flera möjligheter under året att köra banan på cykel – antingen som vanlig motionär eller som deltagare i något av alla de lopp som arrangeras där. Läs mer om loppet här.

Iron Horse Bicycle Classic

© PR

I cykeltävlingar kör man normalt sett ikapp med andra cyklister, men det gäller inte riktigt i Iron Horse Bicycle Classic. Där kör man nämligen ikapp med ett ånglokomotiv. Loppet startades 1971 efter att två bröder slagit vad om vem som först kunde ta sig från Durango till Silverton i Colorado, USA. Den ene reste med tåg, medan den andre cyklade de 80,4 kilometerna genom Colorados berg och fantastiska natur. Brodern på cykeln vann för övrigt, och nuförtiden har loppet vuxit till mer än 4 000 deltagare från hela världen. Läs mer om loppet här.

Maratona Dles Dolomites

© PR

Den italienska bergskedjan Dolomiterna är berömt för sin roll i Giro d’Italia. Men om du inte riktigt lyckas kvala in till det loppet, så kan du i stället pröva dina krafter på de branta bergsvägarna i Maratona Dles Dolomites, som varje år lockar omkring 9 000 glada amatörer. I år fanns det tre sträckor att välja mellan, och du ska självklart välja maratonsträckan, som är på 138 kilometer och bjuder på 4 230 höjdmeter. Läs mer om loppet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: