Styrketräning för cyklister

Bli snabbare och uthålligare hemma i vardagsrummet. Här är fyra enkla övningar som ger dig en större "motor" till de långa träningsrundorna på landsvägscykeln resp. mountainbiken.

9 januari 2013 av Jannik Petersen

Landsvägscyklister och mountainbikeåkare som vill styrketräna så effektivt som möjligt bör främst tänka på två saker: kraften i benen och styrkan i bålen.

Att få mer kraft i benen ger nästan sig själv. Om du tränar muskelstyrkan i benen så kan du trampa flera watt. Därmed kan du ta dig snabbare framåt och du blir mindre trött. En starkare bål innebär bättre komfort under cykelrundan och att du inte får lika ont i ryggslutet och sätet som du brukar.

Här under visar vi dig fyra bra övningar som du kan göra 2–3 gånger i veckan. Gör varje övning en minut åt gången och vila 30 sekunder mellan varje. Gör övningarna på samma sätt 3–4 gånger.

Jump squat

Prisoner Jumping Lounges

Plankan

Höftlyft

Aktiv Träning rekommenderar: Effektivt träningsset

Vill du ha en stark kropp och slippa bli skadad? Just nu kan du få vårt stora träningsset till ett helt fantastiskt introduktionspris. Setet består av ett maghjul, en träningsmatta och gummiband samt en stor övningsguide så att du kan träna hela kroppen därhemma. Dessutom får du 3 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, som varje månad innehåller massor av inspiration, motivation och goda råd till din träning. Och det bästa av allt är att du får hela paketet för ENDAST 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto – totalt 149 kr). Det har aldrig varit billigare att komma i form. Läs mer om det fantastiska erbjudandet här. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: