© Colourbox

Hur håller jag mig varm på cykeln?

Hur ska jag klä mig på bästa sätt för att kunna fortsätta cykelträna ute på landsvägarna i vinter?

I hårda vindar, regn, snö och temperaturer runt nollan så ställs det höga krav på kläderna om det ska vara ett nöje att köra på racercykeln. Se här hur du bäst håller värmen i vinter.

Så håller du dig varm

  • En stor del av värmen försvinner via huvudet. Håll det varmt med en hjälmmössa eller ett pannband.
  • Klä dig i flera lager: en svettransporterande tröja innerst, sedan ett mellanlager med t.ex. en varm fleecetröja och ytterst en jacka eller väst som regn- och vindskydd.
  • Ha alltid med dig en tunn cykelregnjacka i fickan.
  • På benen räcker det oftast med ett par tjocka tajts.
  • En s.k. hummerhandske med tre fingrar är perfekt eftersom den värmer bra och tillåter full rörlighet. Ev. kan du även behöva en tunn innerhandske.
  • Ett par tjocka skoöverdrag av neopren håller fötterna varma.

Få ett par suveräna vintertajts

Nu behöver du inte frysa mer när du löptränar. För bara 99:50 kr kan du just nu få ett par snygga löpartajts som är designade för att följa kroppen och utestänga kylan. På så sätt kan du njuta mer av löprundan och lägga din energi på att löpa i stället för att hålla dig varm. De svarta tajtsen är elastiska, har blixtlås vid fotlederna och sitter åt lagom hårt. Det finns reflexer ned längs sidorna på benen som gör att du syns bra i mörkret, och på ländryggen finns det en ficka med blixtlås för nycklar, kreditkort, energiprodukter eller liknande. Just nu kan du få dessa snygga tajts tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Sedan är det bara att njuta av träningen och få en kanonstart på 2019. Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt mål under det kommande året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig