Händerna

ProblemDet värker i ena handen. Du upplever det som om handen domnar. Kan även kännas i fingrarna. OrsakDet finns tre stora nerver som går från armen och ned genom handen. Den innersta nerven – nervus ulnaris – går på insidan av armen och löper längs sidan av handleden. Om handen domnar så kan det bero på att nerven hamnar i kläm när du har kroppstyngden på styret under en längre tid. Det kan du göra på cyklenFörsök att byta ställning och skaka lite på händerna. Det kan hjälpa en stund – inte minst mentalt.

31 maj 2011

Problem Det värker i ena handen. Du upplever det som om handen domnar. Kan även kännas i fingrarna.

Orsak Det finns tre stora nerver som går från armen och ned genom handen. Den innersta nerven – nervus ulnaris – går på insidan av armen och löper längs sidan av handleden. Om handen domnar så kan det bero på att nerven hamnar i kläm när du har kroppstyngden på styret under en längre tid.

Det kan du göra på cyklen Försök att byta ställning och skaka lite på händerna. Det kan hjälpa en stund – inte minst mentalt.

Så kan du förebygga Använd ett par cykelhandskar med en mjuk gelédämpning längs handroten. En annan lösning är att titta närmare på sittställningen. Kanske är styret för högt jämfört med sadeln? Det är ofta fallet om man föredrar att cykla i en aerodynamisk ställning. Det gör att belastningen på överkroppen ökar och att trycket på armarna och händerna också blir högre.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta äter du frukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: